Your browser fingerprint:

Calciul

Un cadru de nadejde


Pentru o vindecare rapida

 

Sistemul imunitar este doar unul dintre cele zece sisteme vitale ale organismului. Patru din ele, cel osos, cel muscular, cel cardiovascular si cel nervos, creaza o infrastructura care faciliteaza functionarea in bune conditii a celorlalte sase. Dintre cele patru, sistemul osos, adica scheletul, este cadrul care tine totul la un loc, da forma corpului si ne protejeaza organele si tesuturile.

Calciul intareste organismul si il ajuta sa se vindece mai repede. Conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta, calciul este primul care ajuta organismul la repararea tesutului deteriorat la nivel celular. Si, pana la urma, este cel care da tarie oaselor si dintilor, corpul nostru avand inmagazinat aproximativ 1 kg de calciu, ceea ce reprezinta, in medie, aproape 2% din greutatea corpului. Cantitatea se regaseste in proportie de 99% in oase si dinti.

Prin urmare, calciul este un macroelement vital pentru oameni, pentru ca asigura functionarea normala a sistemului osos, a celui cel muscular la nivel celular si a celui nervos.

Exceptand rolul vital pentru sistemul osos, calciul din organismul tau este responsabil. de asemenea, de activarea unor enzime si de intarirea sistemului imunitar. Mai mult, ajuta la permeabilizarea unor membrane celulare – adica ajuta membranele celulare sa transporte aminoacizii si monozaharidele necesare organismului.

Din pacate, organismul tau are nevoie si de alte vitamine pentru a putea fi capabil sa absoarba calciul. In mod normal, corpul unui adult absoarbe doar 30 - 45% din calciul ingerat. La copii, procentul creste la circa 60%. Restul cantitatii de calciu adusa in organism prin aport alimentar este eliminata prin urina si transpiratie. Printre ‘ajutoarele’ organismului in procesul de absorbtie al calciului se numara magneziul, probioticele, complexul de vitamine B, vitamina D3, zincul.

In general, doza zilnica recomandata de calciu se stabileste in functie de varsta, de aceea se recomanda administrarea calciului la sfatul medicului.

OsoFit Eff prezinta sub forma efervescenta efectele benefice pentru sistemul imunitar ale combinatiei dintre patru elemente esentiale (calciu, zinc, magneziu si vitamina D3) cu cele ale altor trei minerale: mangan, cupru si seleniu. Prezenta acestor elemente in compozitia produsului determina activarea unei serii de enzime care influenteaza metabolismul glucidelor, aminoacizilor si colesterolului. De asemenea, contribuie la integritatea membranelor celulare, limiteaza formarea radicalilor liberi, creste apararea imuna si stimuleaza productia de anticorpi a organismului.


Alatura-te comunitatii Facebook/Proimunitate

Iti promitem ca te vom tine la curent cu cele mai noi informatii si cu toate ofertele promotionale.